29 d’abril del 2020

MULTITUDINÀRIA CONCENTRACIÓ INDEPENDENTISTA A LA CATALUNYA NORD


El diumenge 29 de febrer es va celebrar una concentració a la ciutat catalana de Perpinyà, dins de França, en la que 200.000 catalans es van retrobar amb Puigdemont, Comín i Ponsatí, els diputats catalans al Parlament Europeu que viuen exiliats a Bèlgica i UK.  

Es va haver de fer en territori francès perquè, malgrat gaudeixen d'immunitat a l’UE, Espanya ja havia amenaçat que, si entraven al seu territori, els arrestaria. Són acusat d'haver organitzat un referèndum d'autodeterminació on més de dos milions de catalans van votar si estaven a favor d'una República Catalana independent del Regne d’Espanya.  

Això va succeir després de més de deu anys de manifestacions multitudinàries, temps en el que Espanya es va negar a dialogar. Finalment, el 2017, el govern català va decidir organitzar aquest referèndum per pressionar Espanya, però la resposta va ser enviar 10.000 policies a pegar els votants.
 
A partir d’aquí, s'ha trencat totalment la confiança amb Espanya, més encara quan aquesta segueix reprimint, amb la policia i els jutges, per intentar que els catalans se sotmetin. Ara el nou govern espanyol (igualment repressor fins al moment) necessita els vots catalans al Parlament espanyol i ha acceptat una taula de negociació. 

Però com que, per la banda catalana ja només es pot acceptar un referèndum on sigui la societat la que decideixi i una amnistia per als presos i represaliats, i el govern espanyol ja avança que mai ho acceptarà, la negociació no prosperarà i tornarem al mateix punt: repressió espanyola o sortida democràtica amb un referèndum.  


De moment, la concentració multitudinària a Perpinyà deixa ben clar que la societat catalana continua determinada a no deixar-se sotmetre.


(Carta 493)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada