8 de desembre del 2012

STOP BALES DE GOMA

Ara que estem donant forma a un futur estat anomenat Catalunya, aquestes coses encara són més importants... Durant els últims 5 anys, a Catalunya, ja van 7 persones que han perdut un ull per culpa de les bales de goma dels Mossos d'Esquadra! L'última víctima ha estat Ester Quintana en la jornada de vaga del 14N. Felip Puig va rebutjar categòricament que s'haguessin utilitzat bales de goma a la zona on l'Ester va perdre l'ull, negant les persones que ho van testimoniar. ¿És que ens volien fer creure que l'Ester havia perdut l'ull d'alguna altra manera i s'inventava que havia estat per una bala de goma per calumniar als Mossos? Ara que ha sortit a la llum un vídeo que demostra que es van disparar bales de goma en aquella zona, la policia diu que farà una investigació... Felip Puig ha de dimitir i demanar perdó pel mal que ha fet. No pot ser que el màxim responsable d'Interior s'extralimiti una i altra vegada en un càrrec tan sensible. I és que la cosa va així: la ciutadania es manifesta al carrer, a l'Administració no li agrada la protesta i envien la policia per treure la gent del carrer. Amb quin dret? El dret de reunió és un dret reconegut a la Constitució espanyola, i també ho haurà de ser a la futura constitució catalana. ¿No és totalment inadmissible democràticament que es vulgui impedir una protesta? Davant d'una manifestació, la policia hauria d'estar amagada per no provocar, i només hauria d'aparèixer i intervenir si hi hauria un mal major que el que ells causarien reprimint, però mai haurien d'aparèixer ni intervenir si la gent simplement es manifesta, per molt que el tema de la protesta no agradi als polítics de torn. És urgent que el Parlament prohibeixi aquestes armes perilloses que amenacen i intimiden a qui es vol manifestar i també posen en perill a qualsevol transeünt que passi a prop. L'autodeterminació d'un poble no només ha d'abarcar a quin estat es vol pertànyer, sinó que també ha de permetre a la societat autodeterminar-se en tots els aspectes de la seva vida.

(Carta 324)

Publicat com a mínim a: Setmanari La Directa (aparegut com a article), El Far del Baix Llobregat, Revista Cafè amb Llet, L'independent de Barberà (aparegut com a article).

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord. A més, s'hauria de disposar d'un observatori ciutadà que vigili les accions de la policía o d'una assemblea de drets humans que s'encarregi del monitoreig de la policia. Són al servei nostre, i han de vigilar la nostra securitat, NO posar'la en perill, com ho fan els Mossos més i més sovint...

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb la teva idea d'un observatori de la policia per simple control democràtic. Són treballadors que tenen el permís per utilitzar la violència i fer mal a les persones, i això és tan greu i delicat que només s'ha de fer quan és absolutament imprescindible per evitar mals majors, en tots els altres casos, la mediació i el diàleg haurien de ser els mètodes utilitzats. Massa fàcilment es recorre als antiavalots últimament.

    ResponElimina