16 de maig del 2018

VAGA DE FAM DENUNCIA CONNIVÈNCIA DE FRANÇA AMB L'OCUPACIÓ MARROQUINA DEL SÀHARA OCCIDENTAL

La ciutadana francesa Claude Mangin Asfari porta 29 dies de vaga de fam! La va iniciar el 18 d'abril, i la du a terme a l'Ajuntament de Ivry-sur-Seine, perquè durant els últims 22 mesos no ha pogut visitar el seu marit, l'activista saharaui Naama Asfari, condemnat a 30 anys de presó. Ell forma part del grup de presoners polítics del campament de Gdeim Izik, una mena d'acampada del 15M, que va tenir lloc el 2010 i que va consistir en un campament de 20.000 persones a les afores de El-Aaiún, la capital del Sàhara Occidental. 

En la vaga de fam, exigeix que el govern francès presioni al rei del Marroc, Mohamed VI, per tal que pugui visitar el seu marit.

En el rerafons, la vaga de fam serveix per explicar l'ocupació il·legal del Sàhara Occidental per part del Marroc, un cop Espanya va abandonar la seva colònia. Una ocupació del Marroc que compta amb el suport constant de França a través del dret de veto en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides, on bloca qualsevol sortida que contempli el dret d'autodeterminació del poble saharaui. La vaga està permetent que la ciutadania francesa sàpiga què fa el seu govern.

Ahir va aconseguir que en parlessin al Parlament francès! Aupa Claude! Tota la solidaritat per a la gent valenta! Ho podeu veure al video a partir del segon 53: https://www.youtube.com/watch?v=kc8_FJEyT1E


(Carta 470)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada