9 de maig de 2018

PER QUÈ CAL INSISTIR EN LA INVESTIDURA DE PUIGDEMONT?

Cal insistir en la investidura de Carles Puigdemont, President destituït il·legalment i guanyador de les eleccions pel bloc independentista, perquè serveix per visualitzar l'injustificable abús de poder dut a terme pel govern espanyol.

No ens hem d'autocensurar, anticipant-nos a la repressio de l'Estat i intentar evitar-la. Al contrari, cal que fem el que creiem legítim i deixar que ells triïn si porten a terme la seva repressió. Alguna gent s'està posant nerviosa amb l'estancament que patim a les nostres institucions. És clar, no és el desitjable, però no l'estem provocant nosaltres, l'està provocat l'Estat espanyol i nosaltres no hem d'assumir aquesta responsabilitat aliena. Estan generant una situació injustificable democràticament, en línia amb el tancament en banda davant les reivindicacions de la societat catalana, i cal que això els costi molt car a nivell d'imatge pública a Europa. No els podem ajudar a amagar i invisibilitzar la seva opció per la repressió

De fet, veient les actuacions d'Espanya, cal precisament persistir en el camí polític legítim, sense recular, i que, si opten pel bloqueig, siguin ells els que forcin unes noves eleccions. En aquest punt de xoc de poders, és estratègic que el poble torni a parlar, i tantes vegades com sigui necessari. 

Si s'explica que Puigdemont és el legítim presidenciable segons les eleccions i que no ha fet res de dolent, només defensar una opció política que ha guanyat eleccions i demanar una negociació per acordar un referèndum en el que el poble decideixi en aquesta qüestió que tant suport popular suscita. Cal que es contraposi el fet que Espanya no permet la seva investidura per creure'l delinqüent, mentre que Alemanya i altres països europeus no hi observen cap delicte. Això evidenciarà internacionalment que les noves eleccions són per culpa de l'Estat, i no per la proposta d'investidura de Puigdemont, com ens volen fer creure. 

Només cal veure com s'alegren i surten a aplaudir ràpidament quan algun líder independentista diu que cal proposar un candidat que sigui del gust d'Espanya. 

I el panorama d'unes noves eleccions no ens ha de coartar, perquè sempre és bo que el poble es pronunciï. I fins i tot, davant l'embat evident i l'empresonament de líders legítims, es podria aconseguir ara sí formar una aliança independentista amb JxCat, ERC i la CUP que es visualitzés molt clarament a nivell internacional i que tornés a guanyar còmodament, davant un Cs que és més marketing mediàtic i reactiu que una realitat consolidada. No crec que ara l'unionisme mobilitzi tants votants com ho va fer el 21D, perquè llavors els unionistes estaven molt intoxicats mediàticament i se'ls va incitar a combatre les "ofenses" que representaven les accions independentistes i, en canvi, ara la iniciativa la porta la Justicia i el Govern espanyols. 

Als independentistes no ens fan por les eleccions, els referèndums, ni la democracia. Al contrari, és el nostre pal de paller fundacional i forma part del nostre cos de valors més estimats. Som per al poble. La Republica catalana només té sentit si la societat catalana, en la seva majoria, la desitja.


(Carta 469)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada