1 de març del 2012

ROBATORI A LA SANITAT

Si poseu al buscador del youtube el títol: "El major robatori de la història de Catalunya", trobareu una investigació sobre la sanitat en dues parts (Part 1 i Part 2) que han fet des de la revista Cafèambllet basada en dos casos concrets d'hospitals concertats de Blanes i Calella. Increïble el que aquests ciutadans demostren i és que la democràcia s'ha de poder garantir des de baix exercint control sobre els gestors públics. Expliquen com, durant dos anys, han analitzat els pressupostos d'aquests hospitals i hi han trobat partides de milers d'euros en: "Atencions protocolaries", "Estudis i dictàmens", "Despeses diverses", sense haver pogut arribar a saber en què es van gastar aquests diners, malgrat que han recorregut tota la xarxa de responsables que s'han negat sistemàticament a facilitar-los les dades o han manifestat desconèixer-les. Hi ha empreses de gent afí als grans partits catalans que s'han especialitzat en donar "serveis" d'aquest tipus que beuen dels diners públics. Aquest pastís i les seves engrunes són el que persegueixen els que s'entreguen a la funció pública amb tant d'"altruisme", per això els grans partits malden per arribar al poder a tota costa. Ha començat un nou cicle i els ciutadans ensenyarem moltes coses a una classe política que està acostumada a aprofitar-se de la situació...

(Carta 311)

Publicat com a mínim a: El Punt Avui, Periódico d'El Raval.

4 comentaris:

  1. és un treball de investigació molt recomanable i le seva difusió també ho és.

    ResponElimina
  2. No sé per que ens hem de creure tot el què diuen aquestes persones del café amb llet, aquesta informació que ells ens dónen és del tot correcte? quina metodologia d'investigació han utilitzat? quines refrencies tenim d'aquesta publicació anomenada cafe amb llet? són professionals del periodisme?són economistes? qui són?,.., si realment tenen dades que puguin demostrar aquest frau per que no ho fan judicialment?

    ResponElimina
  3. Els ciutadans hem d'ensenyar moltes coses als polítics, és un deure que tenim. Peò ho hem de fer amb rigor, si no perdem credibilitat.
    La publicació del Cafeamllet no demostra res, hi ha molt de desconeixement en les afirmacions i interrogants que planteja.

    ResponElimina
  4. Em sembla que Cafèambllet no conclouen en cap acusació, simplement perquè no han pogut!
    És a dir, han intentat aconseguir les dades de les partides generalistes dels pressupostos i, malgrat ser ents públics, no se'ls han facilitat aquestes dades.
    Ells denuncien això que han viscut personalment.
    En la ment de tots queda la sospita que per alguna cosa aquestes dades no es fan públiques i és perquè no quedaria bé. Jo vaig passar per una experiència semblant i va ser molt frustrant veure la impunitat amb la que campen els organismes oficials.
    Per tant, felicitats pel treball i si aquests hospitals no tenen res a amagar, que ho facin públic.

    ResponElimina