16 de juny del 2011

VIOLÈNCIA AL PARLAMENT? (versió curta)

Dimecres vaig ser davant del Parlament i voldria puntualitzar: El bloqueig era simbòlic, perquè pacíficament no es podia impedir realment l'accés davant un exèrcit de Mossos. Els pocs polítics que es van ficar dins de la concentració no van ser colpejats, encara que sí increpats o pintats amb pintura, però tot i que segur que es van espantar, el gruix de la gent els va protegir. Aquests actes minoritaris no són acceptables però ells també han d'entendre que no van actuar assenyadament per evitar-ho. Res del que va passar allí va ser tan greu com han volgut fer veure, però queda clar que són altius i molt sensibles a segons quina "violència" com la d'ésser escridassats i, en canvi, defugen responsabilitats polítiques i no volen entendre la indignació, cosa que han ignorat i desacreditat des del principi de les protestes. A més, van reaccionar corporativament (precisament una de les acusacions que els fa el moviment) dient que hi va haver molta violència i que es van travessar tot tipus de línies vermelles, però no he vist imatges de violència física als mitjans. Si hi va haver violència greu (més enllà que la considerin greu per ser cap a ells) que la mostrin! No puc creure que cap Mosso (altra cop sense identificació!) quedés ferit. I sobretot, em fa vergonya aliena que s'apropiïn del passat de lluites per aconseguir el Parlament de Catalunya quan aquelles lluites s'assemblaven més a les dels indignats per drets socials universals que a la venta de la sobirania popular que duen a terme des del Parlament. Tenen tan poca perspectiva de futur que no s'adonen que, d'aquí a uns anys, altres s'ompliran la boca dient que aquest moviment va lluitar per aconseguir que la política recuperés l'ètica i no estigués al servei de l'economia.

(Carta 276)

Publicat com a mínim a: El Periódico, El Setmanari, Diagonal, Diario universitario Eccus, El Temps.

5 comentaris:

  1. Hola Jordi!!!
    Cuanto tiempo... hace unas semana encontré a Pedro en la acampada :-)

    me han dicho que circulan vídeos donde se ve que los "violentos" eran policías/mossos. Sabes algo?

    Abrazos,

    ResponElimina
  2. Jordi,
    sóc l'Anna, estic d'acord amb tu no ens podem deixar enganyar. A més no hi ha violència en els denonanaments? en la gent que va reduint el seu menjar (dades d'aquests dies als mitjans de comunicació), no hi ha violència estructural en tota la gent que es permet tenir diferents sous: tertulians, professors d'Universitat, etc. i que es permeten criticar sense conèixer?
    Per sort avui el carrer és de la gent i el debat continua. Que no ens callin, gràcies per la teva aportació!

    ResponElimina
  3. Si almenys una veu dels polítics fes autocrítica... Espero que les coses es vagin movent, des d'aquí les farem rodar. Me n'alegro d'haver-nos tornat a trobar.

    ResponElimina
  4. Me acaban de mandar este video
    http://www.youtube.com/watch?v=gL7QbfIU5IA&feature=related

    ResponElimina
  5. una buena análisis de la situación:
    http://blogs.publico.es/dominiopublico/3551/democracia-bloqueada/

    también reflexiono.... a pesar de los recortes que se han votado ayer pasado, en los medios solo se ha hablado de los manifestantes y del Mas llegando en helicóptero... una buena razón para poner unos cuantos policías disfrazados de manifestantes a montar alborotes. Dos pavos de un tiro: a un lado se desacredita el movimiento 15-M y al otro lado se desvían los medios de comunicación (que de ehcho se dejan desviar sin oponerse mucho....).

    ResponElimina