20 de juny del 2011

UTILITZACIÓ POLÍTICA DELS MEDIA

El dia després de la multitudinària manifestació del 19J, tots els mitjans comentaven que havia sigut pacífica i remarcaven que hi havia hagut servei d'ordre. Els mitjans necessitaven suggerir que el 19J s'havien aconseguit evitar els incidents del 15J al Parlament. Però els cordons de seguretat que van "protegir" la comissaria de Via Laietana van ser simbòlics perquè ningú va fer cap intent d'atacar la comissaria. El moviment sembla molt aleatori: el 15M no-violent; el 27M no-violent malgrat la violència dels Mossos; en canvi el 15J, molt violent i travessant tot tipus de línies vermelles; i el 19J tornava a ser no-violent. Quin moviment més canviant! Coincidiran els mitjans que costa fer entendre això. Us proposo una versió més senzilla i creïble. En totes aquestes mobilitzacions, el moviment s'ha mantingut constant en la no-violència. Amb antelació, el govern va construir un bluf mediàtic per al 15J. Per poder aplicar retallades sense que se centrés el debat en això, ni en proposar alternatives molt més justes socialment: revertir la tendència la baixa en l'IRPF per a les rendes altes, gravar més les SICAVs, restituir l'impost de successions i de donacions, etc... Per aconseguir aquesta cortina de fum, a les 7h del matí els Mossos carregaven molt violentament a la Ciutadadella en un intent d'escalfar l'ambient i motivar violència per part dels concentrats, però aquests no van tornar-s'hi. Interior, enlloc de fer entrar tots els parlamentaris amb un autocar, va permetre que entressin amb el més absolut desordre (32 en helicòpter per donar sensació de pel·lícula), i van obtenir el que buscaven: alguns que es van ficar dins la concentració van rebre esbroncades i algun forcejament però cap va resultar ferit. Els mitjans van transmetre acríticament la versió del conjunt de les forces polítiques que reaccionaven ofeses, enlloc de fer una lectura pròpia i independent. Ara el problema és d'aquests mitjans per justificar perquè el moviment és tan variable.

(Carta 278)

Publicat com a mínim a: El Periódico (carta destacada), Setmanari Directa, El Punt, L'independent de Gràcia, Diagonal, La Garrotxa al Dia.

3 comentaris:

  1. Home, podríem dir-ho d'un altra manera el moviment sembla bi-polar 15M no violent, 27M violent amb 120 ferits (entre ells trenta i picu Mossos que anaven amb armadures fins a les celles) 28M (final champions) no violent, 15J (violent) i 19J no violent. Una de calç i una de sorra. La gent que és més de tendències violentes ho han tingut clar, ara foto garrotades, ara m'amago redera el suport popular. No donaran garrotades dos dies seguits, si ho fessin la seva violència s'acaba.

    No culpeu tant el govern!! no li fa falta desorganitzar res, és com culpar a Franco que anarquistes i republicans s'estiguessin tirotejant al Passeig de Gràcia en el 36.

    Salut.

    ResponElimina
  2. Home, podríem dir-ho d'un altra manera el moviment sembla bi-polar 15M no violent, 27M violent amb 120 ferits (entre ells trenta i picu Mossos que anaven amb armadures fins a les celles) 28M (final champions) no violent, 15J (violent) i 19J no violent. Una de calç i una de sorra. La gent que és més de tendències violentes ho han tingut clar, ara foto garrotades, ara m'amago redera el suport popular. No donaran garrotades dos dies seguits, si ho fessin la seva violència s'acaba.

    No culpeu tant el govern!! no li fa falta desorganitzar res, és com culpar a Franco que anarquistes i republicans s'estiguessin tirotejant al Passeig de Gràcia en el 36.

    Salut.

    ResponElimina
  3. a la mani del 19j, hi va haver cap al final uns anarquistes (versió faista?) que feien pintadas contra la democracia, contra la no-violencia, a favor de la guerrilla, ... una serie de misatges i pintades anti-15j. per sort la majoria els va criticar en el seu comportament de forma molt digna, em va alegrar molt!

    ResponElimina