3 de juny del 2011

PER QUÈ HA DE DIMITIR FELIP PUIG?

No se'l deuen estimar gaire dins de CiU havent-lo posat de conseller d'Interior, ja que és una forma de cremar-lo políticament i de restar-li poder dins del partit. En tot cas, ningú l'ha obligat a acceptar el càrrec i la seva fatxenderia l'està perdent. La conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra tenen la facultat d'utilitzar la violència per impedir mals majors. Això és una responsabilitat molt gran perquè la violència envers qualsevol persona és inacceptable, menys encara des d'un estament oficial. Per tant, aquesta violència s'ha d'administrar amb moltíssima responsabilitat i cura, i només pot ser legítima per evitar un mal major. Un Mosso d'Esquadra té a disposició seva porres, kubotans i armes que disparen bales de goma o bales de plom, per tant, poden fer molt de mal. Això ha de ser vigilat per la societat molt escrupolosament i qualsevol abús o mal ús d'aquesta facultat de fer mal legalment ha de ser fulminant per als culpables. Només així podem tenir la seguretat de poder garantir drets bàsics d'integritat física. Ningú els demana ser consellers ni ser policies, per tant no poden exigir-nos impunitat ni un tracte de favor que els eviti aquesta necessària fiscalització. Per això és imprescindible que els policies antiavalots vagin sempre identificats clarament i que es deixin gravar per qualsevol càmera que registri la seva actuació. El 27M 1) els Mossos d'Esquadra no anaven identificats! 2) voler netejar-desallotjar demostrava unes intencions molt confuses que podien portar a una situació de tensió i caos innecessària. 3) els acampats no estaven protagonitzant una situació de mal major que pogués justificar utilitzar la violència provocant ferits irresponsablement. 4) la simple presència dels Mossos donada l'ambigüetat de la situació era provocadora d'incidents atenent a la diversitat social i a la llibertat individual, malgrat l'acampada havia decidit actuar pacíficament. 5) Ha quedat demostrat en el cas dels missatges de Facebook del guàrdia urbà el que ja fa temps que se sap i és que molts policies catalans es refereixen als membres dels col·lectius reivindicatius amb apel·latius com "guarros", "escoria"... cosa que demostra una qualitat humana que no els fa aptes per a la seva feina, ja que no només cal que sàpiguen fotre osties. Per tot això i per garantir la seguretat dels ciutadans, cal que ara Felip Puig dimiteixi, i que d'aquesta manera quedi clar que els poders públics administraran la policia amb la major responsabilitat democràtica.

(Carta 274)

Publicat com a mínim a: El Setmanari, Independent de Barberà (aparegut com a article), Diari de Tarragona, El 7manari Digital, El Temps, La Garrotxa al Dia.

1 comentari:

  1. Tota la raó!! I amb les seves càrregues han tornat a causar ferits greus, i continuen sense admetre-ho... és vergonyós.

    ResponElimina