24 de gener del 2008

QUI HA DE CONSTRUIR EL PAÍS?

El Fòrum Social Català és una trobada dels moviments socials catalans a Barcelona, coincidint amb altres centenars d'actes i fòrums a tot el món i contraposat al Fòrum Econòmic Mundial de Davos que agrupa les persones més poderoses del planeta.

Des d'aquest divendres 25 de gener a les 17h fins el dissabte 26 hi haurà més de cinquanta conferències, talles i audiovisuals, acabant amb una assemblea de moviments socials el dissabte a les 19h. Tot tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat) i es pot consultar el programa a: http://www.forumsocialcatala.cat/IMG/pdf/programafinal4.1.pdf

El diumenge 27 de gener, una manifestació sortirà de Plaça Universitat de Barcelona a les 12h i reclamarà que "Un altre món és possible". Algú escoltarà el clam?

I, si no... restarem de braços creuats? Potser ni els mateixos moviments socials ens adonem que la cojuntura del país combina certs drets socials, certa prosperitat econòmica i la universalització de la sanitat i l'educació, amb un esgotament del predomini de la democràcia representativa, amb abús del territori, especulació en tots els terrenys, el consumisme com a opi d'un poble amb àmplies capes de ciutadans vitalment desorientats, desanimats i precaritzats, un país que no acaba d'encaixar dins d'España i que tampoc pot ignorar la injustícia del món que l'envolta i una absència de lideratges amb idees. Això està portant a una situació en la que el teixit social trobarà més espais per situar-se al bell mig del plató, tensar la corda i dinamitzar el pati.

(Carta 200)


Publicat com a mínim per: La Tortuga, L'independent de Barberà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada