24 d’octubre del 2007

QUÈ PASSA A L'IRAQ?

Sembla que l'Iraq està submergit en un caos, amb atemptats interreligiosos on moren dones i nens, amb la resistència d'Al-Qaeda i llavors, amb aquest panorama, EEUU no es podria retirar perquè el país cauria en una guerra civil. Però, aquesta versió donada per l'exèrcit ocupant, ¿podria ser interessada per tal de justificar la seva presència al país? Així ho ha explicat Abu Mohamad, convidat a l'Estat espanyol per organitzacions de solidaritat amb l'Iraq. És portaveu del Partit Baaz i també del recentment creat Front Patriòtic Nacionalista i Islàmic, que agrupa la major part d'organitzacions de la resistència, en total 22 entre nacionalistes, islàmiques moderades i baazistes. Reconeix que actualment el Baaz no vol per a l'Iraq el tipus d'Estat, centralitzat, autoritari i de partit únic, que va governar Saddam Husein durant 35 anys en una situació de guerra contra Iran i contra EEUU. El Baaz ha passat de ser un partit de govern a un partit de la resistència. Compartir la lluita amb altres organitzacions els ha fet veure clar que el nou Iraq ha de ser democràtic, multipartidista, laic i respectuós amb els DDHH. Aclareix que la resistència no fa atemptats indiscriminats o interreligiosos perquè precisament vol defensar als iraquians i, per tant, només ataca les forces d'ocupació i els seus col·laboradors. Es financia amb donacions dels mateixos iraquians, cosa que s'entén si es té en compte que la resistència té el 80% de suport segons enquestes de la CNN i el diari Usa Today. Senten Al-Qaeda com una conseqüència de l'ocupació i la rebutgen perquè té altres estratègies i objectius: practiquen el terrorisme i volen imposar un estat islamista i no democràtic. Però tenen la convicció que Al-Qaeda perdrà tot sentit quan EEUU es retiri i, si no desapareix, la resistència l'expulsarà del país. No creuen que hi hagi una guerra civil sinó una situació d'ocupació amb crim, esquadrons de la mort dels partits, 160.000 soldats estrangers, 180.000 mercenaris i 500.000 policies col·laboradors. Calculen que han mort 2.500.000 d'iraquians entre les dues invasions d'EEUU i el bloqueig econòmic. I una dada de fa dues setmanes que clarifica la situació: segons el propi comandament nordamericà, hi ha 177 atacs diaris de la resistència contra les forces d'ocupació (300 segons la resistència). ¿Noteu que els diaris us informen d'aquesta quantitat d'atacs diaris? O només parlen d'Iraq, de tant en tant, quan hi ha un atemptat indiscriminat? No s'inventen els atemptats, però ens deformen la percepció a base d'ocultar informació... Abu Mohamad admira el poble espanyol que va protestar contra la guerra fins a forçar la retirada de les tropes, però li demana al Govern que no es mantingui al marge i prengui partit internacionalment per una solució negociada del conflicte.

(Carta 188)

Aparegut com a mínim a: Canarias Ahora, Estrella Digital, Setmanari Directa, L'independent de Gràcia, L'independent de Barberà (aparegut com a article), La Malla.net.

1 comentari:

  1. Ei Jordi, m'ha agradat molt trobar aquest recull de les teves cartes, algunes de les quals ja anava llegint, felicitats!

    ResponElimina