10 d’abril del 2007

TELEMADRID MENTEIX EN UN REPORTATGE SOBRE CATALUNYA

Acabo de veure un reportatge emès per Telemadrid, emissora pública, sobre la situació de les llengües a Catalunya, on menteixen dient que hi ha un conflicte lingüístic que perjudica els que parlen castellà.

Davant difamacions com aquesta, encara em sento més independentista, tot i que el que més em mobilitza políticament sigui la lluita per la justícia social, però és que també estic en contra de l'actual marc de l'Estat espanyol, on s'accepta com a fet consumat que nosaltres estem colonitzats i la nostra cultura i identitat són secundàries. Per fer-me entendre amb amics d'Espanya que no es creuen que sigui independentista doncs sóc simpàtic i bona persona, els dic que puc estar a favor o en contra d'Espanya.

A favor d'una Espanya republicana, respectuosa i confederació de pobles diferents i lliures. Com que aquesta actitud prové d'uns valors que volen respectar i tenir en compte a totes i tots, per aquí ve també l'ideal que la gent pugui decidir i que hagi justícia social i econòmica.

I en contra d'una Espanya monàrquica, hereva del franquisme i nació única amb autonomies que amaguen que Espanya és propietària de pobles subjugats, dels quals desconfia i pels quals no sent respecte, i sense establir un relació d'igualtat entre les diferents llengües. Aquesta altra actitud emana d'uns valors que aproven que els forts aprofitin la seva força per dominar als febles, per tant tampoc voldran impedir l'explotació ni voldran aconseguir justícia social i econòmica.

Ho escric amb ànim d'aclarir que ningú està contra ningú, sinó contra determinades actituds d’irrespecte i superioritat. La Constitució ha de canviar i reflectir un Estat espanyol per a tots, o tard o d'hora acabarem fora d'ell.


(Carta 159)

Publicat com a mínim a: Deia, Estrella Digital, LaMalla.net, El País, Setmanari Directa, L'independent de Gràcia

1 comentari: