30 de gener del 2001

PAPERS PER TOTHOM

El Govern afirma que no acceptarà les demandes (justíssimes) dels 600 immigrants vaguistes de fam de les set esglésies de Barcelona perquè estan fent xantatge al Govern!

El que s'ha de sentir. Ara resulta que una persona que fa una vaga de fam està fent xantatge. És el món al revés. Només faltaria que no es pogués protestar quan una llei que consideres injusta t'afecta directament. Els immigrants vaguistes ens estan donant una lliçó del que vol dir participar políticament en una societat. Tant de bo molts, dels que estem còmodament instal·lats davant del televisor, ens prenguéssim tan seriosament les protestes contra aquest Govern que està perdent el nord.

Perquè la nova Llei d'Extrangeria és una aberració política i social.

Ens és igual que el Govern tingui majoria absoluta. Algú els ha d'explicar que la societat és un pacte en el que tots ens sentim compromesos a complir uns deures, i ho fem perquè tenim també uns drets. Sense això no hi ha pacte social, ni democràcia, per molt que l'aritmètica els permeti de passar el corró parlamentari. Als immigrants no se'ls vol donar drets, però s'espera que compleixin els deures. Cal tenir present que, si els immigrants que (ho volguem o no) arriben, no tenen papers ni possibilitats de tirar endavant d'una manera civilitzada, potser es veuran temptats de sortir endavant de maneres no civilitzades. És això el que es busca?

(Carta 12)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada