4 d’agost de 2015

LA POLICIA NACIONAL HA RETORNAT A CATALUNYA


Regularment passo per davant de l'edicifi d'Hisenda situat a Plaça Letamendi. A dins, sempre hi ha hagut uns guàrdies civils que fan passar la gent per un detector de metalls. Però des de la setmana passada hi ha una furgoneta de la Policia Nacional aparcada a fora de l'edifici, al carrer, de manera molt visible. I al costat hi ha un policia fent guàrdia amb una gran ametralladora. I, de la mateixa manera, que hi ha aquesta furgoneta, dedueixo que tots els altres edificis governamentals de Barcelona i d'altres indrets de Catalunya també serveixen com a excusa per visibilitzar els agents governamentals facultats legalment per utilitzar la violència contra els ciutadans.

Què hi fan aquí? És que potser hi ha alguna amenaça d'atemptat terrorista? De ser així, que estic segur que no és el cas, no ho podrien supervisar els Mossos d'Esquadra? Però és que podem endivinar què hi fan si comprovem que avui, després que Mas convoqués les eleccions del 27S, ja no hi ha una furgoneta de la Policia Nacional sinó dos. I no hi ha un policia muntant guàrdia sinó tres.

I és que tenen por del veredicte democràtic dels catalans! Pensen que el perdran... No els passa com a en Cameron que tenia la convicció que guanyaria. És aquesta la manera com ens pretenen seduir? És un estat tan preopotent i tan patètic que, des que Catalunya està manifestant la seva insatisfacció i, fins i tot, quan ha arribat a plantejar que vol decidir quina relació tenir amb aquest Estat que ens va annexionar per la força dins del Reino de España fa 300 anys, no ha fet ni una sola mesura per convèncer-nos que ens respecten i estimen, sinó tot el contrari. La seva reacció ha estat sempre de considerar les nostres necessitats com hostils i perilloses. Ells sabran perquè... I l'únic que han fet ha estat negar la nostra insatisfacció, desacreditar-nos, amenaçar-nos, i han aprovat una Llei Mordassa per controlar les protestes socials i, específicament, una llei per poder controlar els Mossos d'Esquadra des de Madrid.

I ¿encara hi ha persones com en Lluís Rabell (a qui conec, valoro i respecto molt) que, donat que ja accepta d'entrada la tutela de Madrid en el sentit que no ens permetran decidir, té l'esperança que almenys es deixin convèncer del contrari del que estan fent ara, que és un moviment recentralitzador, per consentir-nos, des de Madrid, un federalisme amb autogovern gairebé total?


Catalanes i catalans, preparem-nos perquè haurem de fer més manifestacions que no només les de la Diada. Davant 2 milions de persones al carrer de forma sostinguda, noviolenta i desobedient (a l'estil Gandhi) aquestes unitats de la Policia Nacional no tindran res a fer. Però haurem de ser-hi totes! Els i les independentistes i també els i les de Catalunya Sí Que Es Pot... és a dir, el 80% de la població d'aquesta nostra plural societat.


(Carta 443)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada