29 de juny del 2006

OCUPACIÓ-DENUNCIA DEL FUTUR CIE

Alguns diaris i ràdios van dir que 57 persones havien causat destrosses al futur Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Era totalment mentida i volem deixar-ho clar. I fins i tot algun articulista-estrella com Joan Barril justifiquen i destaquen l'indefensable actuació policial.

En el marc de la Caravana Europea per la Llibertat de Moviments, una cinquantena de persones van entrar per sorpresa dins del CIE i van pactar amb la policia de poder desplegar pacíficament pancartes on denunciaven que en aquests centres s'hi tanca, com si fossin animals, estrangers de països pobres, abans d'ésser expulsats. Molts cops ignorant peticions d'asil.

Al sortir pacíficament, els activistes no es van resistir a ser identificats identificar, però de sobte, els Mossos d'Esquadra els van agredir (dos periodistes i dos advocats inclosos) i retenir violentament, els van obligar a estar de peu de cara a la paret i sota el sol durant quatre hores, esposats i sense poder girar la cara. Per exemple, Pau, segons l'Agència Efe, ha declarat que el van colpejar, amenaçar i insultar, amb frases com "yo sé cómo acabar con tus mareos pero que no me dejan". Va estar dotze hores sense poder veure aigua, apilats en cel·les individuals, malgrat n'hi havia de buides i sense permetre'ls d'anar a lavabo.

Els 57 detinguts han passat a disposició judicial, i han quedat en llibertat amb càrrecs d'atemptat a l'autoritat, danys i desordres públics.
És deplorable una actuació així de la policia pel simple fet de no voler permetre que la ciutadania qüestioni l'us contrari als DDHH dels Centres d'Internament d'Estrangers de la policia. Malgrat tot, i malgrat els abusos, s'ha aconseguit treure el tema a l'opinió pública.

(Carta 135)

Publicat com a mínim a: Albesos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada