26 de setembre del 2005

CAPITAL DEL CIVISME

En aquesta Mercè vaig acompanyar dues romanes, durant la nit, pels carrers de Barcelona. Van quedar impressionades perquè a Itàlia no se celebren festes majors i elles no havien vist una concentració de concerts i de gent jove pels carrers així. Estaven encantades i els va semblar una manera molt maca de fer festa. Milers i milers de persones al carrer parlant, bevent, rient, escoltant música, en definitiva, passant-s'ho bé. I tot i els milers de persones, no va haver-hi cap incident remarcable. Els vaig explicar la polèmica de l'incivisme sorgida, com cada any, als mitjans de comunicació i no s'ho podien creure: "amb la grandíssima quantitat de gent que hi ha al carrer i no passa pràcticament res, però si Barcelona podria ser declarada capital del civisme!". Tenen raó. I a més dels joves, a Roma el tràfic és molt més incontrolat i la ciutat està més bruta. Estic content perquè els que van crear la polèmica mediàtica de l'incivisme han quedat en evidència. Només alguns apunts:
1) Quan se sap que hi haurà tanta gent, calen orinaris públics.
2) Si a Gràcia els veïns fan una festa de la que treuen molta fama i molts diners, que després no vulguin foragitar a les 2h o a les 3h la gent que han convocat, una cosa va per l'altra, caldrà tenir una mica de paciència.
3) Es poden habilitar llocs una mica aïllats perquè la gent que té moltes ganes de festa pugui continuar fins a altes hores sense molestar gaire.
4) Més val no portar quantitats intimidatòries d'antiavalots per fer fora la gent perquè és una provocació que ja se sap com acabarà.
5) I una última suggerència: dediquem els debats mediàtics a temes seriosos que fan mal de veritat als ciutadans com els preus dels lloguers i de la compra d’habitatges.

(Carta 98)

Publicat com a mínim a: 27/9/05 El Periódico, 27/9/05 El Punt, 27/9/05 Avui, 20 Minutos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada