23 de desembre del 2004

L'ACAMPADA GUANYA EL POLS A CLOS

Per part de l'Ajuntament no hem rebut cap disculpa per la repressió injustificada que va rebre l'acampada de la Diagonal el diumenge i el dilluns. A més, l'Ajuntament no ens ha notificat oficialment el seu canvi d'actitud. Diumenge i dilluns semblava que no estava bé acampar, i a partir de dimarts sí que ens han deixat i sembla que és correcte fer-ho, però no sabem del cert si ens tornaran a reprimir. No ens han retornat res del que ens van robar el primer i el segon dia de l'acampada. Esperem que ho facin abans de la cloenda i que ens reembolsin els objectes que van destrossar (tendes, motxilles, sacs, màrfegues,...). Un cop recollits els partes mèdics i acabada l'acampada denunciarem els fets per la via legal. Hem llegit al llarg del dia d'avui, en més d'un mitjà escrit, que l'alcalde Joan Clos declarava que des de l'acampada no s'ha volgut dialogar en cap moment. Fem les següents preguntes a l'aire: De quin tipus de diàleg fa gala Joan Clos que primer agredeix i després vol negociar? Per què vol dialogar sobre el lloc d'acampada quan està prohibit segons l'ordenança de 1999? Serà perquè no se'ns vegi? Per què volen negociar a la Casa de la Vil·la amb dos o tres representants nostres, quan nosaltres prenem les decisions en assemblea i no deleguem? Seguim exigint que els responsables de la violència patida no quedin impunes. Demanem la dimissió del regidor de seguretat i mobilitat, Jordi Hereu i l'intendent major del cos de la Guàrdia Urbana, Juan José Vilanova. El 24 de desembre a els 12h farem una roda de premsa a Diagonal (Palau Reial) i celebrarem el fi de l'acampada. Esperem que després del succeït es puguin recuperar alguns drets que teníem negats, com per exemple, el dret a l'acampada en la via pública com a eina de denuncia.

Crec important recordar que la protesta és contra els Pressupostos Generals del 2005 i el Pla Director de Cooperació, ja que caldria:
- No augmentar el pressupost militar, ja que actualment augmenta un 4,2% respecte a l'any passat.
- Millor seria destinar aquests diners a arribar ja al 0,7% del PIB en ajuda al desenvolupament (els experts diuen que faria falta el 3,5%), ja que només s'arribarà al 0,29%.
- No donar ajudes en crèdits condicionats a usar productes d'empreses espanyoles, ja que actualment es planteja donar molta quantitat de crèdits FAD i a més comptar-los com a ajuda.
- Anul·lar totalment el deute extern, ja que només es pretenen fer tímids avanços però se segueixen cobrant interessos del deute extern de països que no poden cobrir les necessitats bàsiques.
- Crear una agència que segueixi les actuacions de les multinacionals espanyoles en els països empobrits.

(Carta 74)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada