10 d’agost del 2001

LA SANITAT PÚBLICA

Sóc militant contra la globalització neoliberal. Alguna gent pot pensar que som un grup de gent reduït que lluita pel Tercer Món i contra el comerç internacional injust.

La veritat és que som un grup reduït en constant creixement, però encara serem molts més si sabem explicar que la globalització ultraliberal és una doctrina econòmica que s'està aplicant a tot el planeta. A l'interior de gairebé tots els països, la ideologia neoliberal dels governs vol beneficiar a les empreses i per això confia en el mercat, i s'oposa a la intervenció del mercat per part de l'Estat. Es privatitza tot el que es pot i es retalla la despesa pública el màxim possible.

Aquest estalvi públic l'he pogut observar a l'ambulatori de Cornellà del Llobregat, però es dóna a tot arreu. Us animo a denunciar aquesta pràctica a totes les localitats on ho observeu. A la nostra zona, hi ha quatre oftalmòlegs per a tot el Baix Llobretat Centre. Aquests metges s'esforcen tot el que poden per donar un bon servei, però la realitat és que han de fer una visita cada 5 minuts! Però ara una oftalmòloga, que feia l'horari de 8h a 14h, s'ha jubilat i, enlloc de reposar-la, han agafat un substitut per només dues hores.

Som en una democràcia, treballem dur, paguem impostos, cotitzem a la Seguretat Social i no volem que se'ns enganyi. Hem d'exigir que s'inverteixi el que faci falta per tenir uns serveis públics de la màxima qualitat, malgrat el que digui el neoliberalisme, una ideologia econòmica de més que dubtosa honestedat.

(Carta 21)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada