26 de juny del 2001

LA GLOBALITZACIÓ CONTINUA IGUAL

M'agradaria que la necessària crítica a la brutal càrrega de la policia contra els manifestants pacífics de la manifestació d'aquest diumenge passat a Barcelona, no amagui el vertader objectiu de la manifestació que era denunciar la injustícia i inhumanitat de l'actual globalització ultraliberal.

Crec que l'actuació policial estava perfectament pensada pel Govern espanyol, i l'objectiu d'aquesta actuació era precisament moure el debat del camp econòmic i democràtic al camp de l'actuació de la policia. ¿Com s'explica sinó que la policia deixés que un grupet d'uns 50 o 100 violents trenqués tot el que volgués a uns 200 metres de la cua de la manifestació? ¿Com s'explica que un grup de seguretat de la mateixa manifestació hagués de tractar d'impedir sense èxit el trencament de vitrines, mentre els més de mil policies superequipats ni apareixessin per aquella zona, encara que sí que ho filmaven tot amb un helicópter? ¿Com és que prefereixen arrestar els suposadament violents amb polícies disfrassats quan tots els manifestants ja eren a la Plaça Catalunya?

L'explicació pot ser que sabien que alguns violents farien destrosses, però això no els preocupava perquè ja ho cobririen les asseguradores, en canvi, era més important que els antiglobalitzadors quedessin com uns violents, i justifiquessin que al final, quan era més confús i provocador, es detinguessin algunes persones. Això havia de crear petits aldarulls que justificarien que la policia carregues contra el gruix dels manifestants. Tot apunta que el verdader objectiu del Govern és tractar d'impedir que segueixi creixent el moviment pacífic d'oposició a la globalització neoliberal, espantant els possibles futurs membres a través dels mitjans de comunicació. Espero que sapiguem explicar a tota la ciutadania l'intent del PP de criminalitzar els moviments socials simplement perquè suposen una crítica políticament participativa i constructiva.

(Carta 19)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada