11 de gener del 2001

IMMIGRACIÓ

El Servei Civil Internacional (SCI) és una ONG que va acollir 25 immigrants sense papers dels que dormien a Plaça Catalunya, mentre l'Ajuntament habilitava un alberg que els havia promès. Era un pedaç momentani. Però ja portem gairebé dos mesos i sembla que l'Administració s'ha oblidat de la situació perquè els immigrants ja no són visibles. Hem decidit conjuntament, entre l'SCI, la Plataforma Papers per Tothom i els mateixos immigrants que, a partir del dia 15 de gener, es torni a dormir a la Plaça Catalunya.

En un món globalitzat, amb una profunda desigualtat entre el Nord i el Sud, és impossible evitar la immigració. Els immigrants segueixen arribant, malgrat el maltracte institucional que reben, a l'ampara d'una Llei d'Estrangeria que vulnera els Drets Humans. Des de l'SCI, veiem que hi ha dos línies a seguir simultàniament: A llarg termini cal reequilibrar el planeta (abolir el deute extern dels països empobrits, el 0'7 a ajuda al desenvolupament, buscar mesures democratitzadores,.) i, per altra banda, legalitzar la situació dels immigrants que hagin arribat aquí i facilitar una integració social adequada i respectuosa.

Perquè jo pregunto ¿A què donarà lloc el tenir uns indocumentats deambulant pels nostres carrers sense possibilitats de guanyar-se la vida dignament?

Coneixem aquests immigrants i sabem que són molt bona gent, però el pacte social implica unes normes i uns drets: ¿Quan de temps seguiran acceptant les normes que tenim, si no en perceben cap dret?

(Carta 9)


Publicat com a mínim a: ABC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada