5 de desembre del 2000

REPRESSIÓ BRUTAL A MANIFESTANTS NO VIOLENTS

El passat març, vaig col·laborar en la Consulta Social per l’Abolició del Deute Extern del Tercer Món. Van votar 1.087.000 persones a tot l’Estat espanyol, amb un 97% a favor de cancel·lar tot el deute extern. Un govern democràtic hauria d’escoltar aquesta demanda tan democràticament formulada?

Doncs no la va escoltar i el Congrés dels Diputats està a punt d’aprovar un Pla Director de Cooperació que és una vergonya: Només el 0,25% del PIB per ajuda al desenvolupament (lluny del 0,7%), 46.000 milions a l’Exèrcit per missions “humanitàries” (això hauria de sortir del pressupost de Defensa) i es vol cancel·lar només el 4,2% del total del deute (les escorrialles).

Això és una burla als ciutadans que pensen que l’Estat espanyol ha de col·laborar amb el Tercer Món. Per aquest motiu, aquest passat cap de setmana, a Madrid, vam fer una acció sorpresa davant del Congrés de Diputats, on volíem posar unes pancartes. Sabíem que la policia tractaria d’impedir-ho i per això els 400 que vam fer l’acció teníem clar que no havíem de respondre a cap tipus de provocació de la policia perquè això ens deslegitimaria. La policia ens va pegar mentre aguantàvem estoicament, després va disparar-nos bales de goma i va tirar gasos lacrimògens. Va haver-hi més de 100 ferits (4 greus) i 7 detinguts (3 catalans). Jurem que no es va ferir a cap policia. Ells volen justificar la seva violència fent veure que va haver-hi una batalla campal, però no n’hi va haver cap, només va haver-hi una agressió brutal per part de la policia. Això és propi d’un país dictatorial com Turquia.

(Carta 7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada