19 d’octubre del 2019

PARLEM CLAR DEL QUE ESTÀ PASSANT A CATALUNYA I SOBRETOT A ESPANYA


Deixeu de culpar a Torra, deixeu de culpar el Govern, deixeu de culpar la CUP, deixeu de culpar TV3, deixeu de culpar l'ANC, deixeu de culpar els CDR, deixeu de culpar Omnium, deixeu de culpar al Tsunami, deixeu de culpar els que resisteixen a la provocació policial als carrers i cremen contenidors per tallar l'avançament dels antiavalots desbocats. Molts critiquen a algun d'aquests de tots els mals, però almenys els catalans que ens volem autodeterminar, hauríem de tenir-ho clar.

No és una qüestió sobre Catalunya en el fons, és Espanya qui ha de posar-se en qüestió.

El que està passant és culpa d'Espanya: no-diàleg, repressió, sentencia duríssima, Sánchez vetant a Podemos perquè no es plegarà a l'estratègia hiper-repressiva i pot voler diàleg, haver convocat eleccions en plena sentencia (piròman), haver enviat un desplegament impressionant de policia espanyola que són els que ens van pegar l'1-O i que ens tenen molta ràbia (i nosaltres a ells), la Generalitat està totalment amenaçada pel 155 (i sobretot els Mossos i TV3) i no pot fer res, ni fer declaracions, ni fer debats, ni penjar cartells, ni liderar res que tingui cap ni peus si no vol ser intervinguda.



Amb aquest escenari tothom està venut a la Generalitat a no ser que es rendeixi i accepti totes les tesis antidemocràtiques de l'Estat. I és cert que ERC o alguns sectors 'possibilistes' de JxCat ho farien millor com a perdedors que accepten tot el que Espanya vol i sense crear conflictes com fan Torrent, Rufian o Tardà, però aquesta no és la solució al conflicte, això és donar-li aire i la raó a España i no la té.



España hauria d'acceptar que l'independentisme és legítim, és molt legítim, perquè la seva llavor, la seva raó de ser, és ser una nació però sobretot és antifranquista, i això convé a l'Espanya real, a la que hauria d'emergir i evolucionar. Espanya hauria de fer autocrítica i rectificar.

Torra no és el problema, ho està fent força bé, però les pressions franquistes per part d'Espanya, que és qui té el poder i controla les regles del joc, són massa fortes. Si Torra i el Govern mostren dignitat i es nega a fer el pla hiper-repressiu d'Espanya, intervenen la Generalitat. Però si es plega al que vol l'Estat per salvar la institució, queda humiliat i ningú ho accepta ara mateix. No és cosa de Torra i tots els sanbenitos que li pengen (abans supremacisme, racisme; ara anima els CDR, té falta de lideratge, està aïllat políticament, és un piroman, etc...), tot això són saccetjos per voler-lo fer caure. Però ningú altre ho podria reconduir, ni Aragonès, ni Rufian, ni Junqueras, ni Ada Colau, ni Puigdemont, ni Mas,... ningú pot controlar la situació de cara a Espanya, ara mateix, si no és humiliant-se i acceptant tot el que Espanya vulgui, i això la societat no ho toleraria ara mateix ja.

Espanya encara no ha fet cap (CAP!!!!) oferiment de res on ells moguin fitxa i acceptin perdre alguna de les coses que els semblen tan importants (que es qüestioni la unitat d'Espanya, que es pugui preguntar si es vol pertànyer a Espanya o no, que es qüestioni la monarquia, que es rebutgi les anades d'olla de la judicatura espanyola, que es rebutgi la policia per ser forces d'ocupació,...), res, volen la rendició incondicional de Torra.

Recordeu que el volen inhabilitar per haver reivindicat amb un cartell que els nostres polítics presos són presos polítics i que els volem lliures! A tot el món, la gent que tracta els temes de drets humans i lluites socials, estaria d'acord amb el que reivindica Torra en aquesta pancarta que no és partidista sinó un clam per la justícia. Tothom que és sensat i tracta de ser objectiu pensa que la sentencia és irracional, una anada d'olla hiper-franquista, en la que els condemnen per l'objectiu polític: voler trencar al unitat d'Espanya, que per ells és molt greu, i no perquè hagin fet res greu... Els fatxes que van apallissar un noi amb pals de ferro sí van fer algo greu, perquè l'haguessin pogut matar. Si a Cuixart li ha caigut 9 anys, a aquest fatxa violent li posaran 100 anys de condemna per ser proporcionals a la maldat?

Volen derrotar-nos per la força, humiliar-nos fent-nos veure que el que nosaltres desitgen no té ni la possibilitat de plantejar-se, no té cap lloc a la realitat... ni que ho volgués la majoria de la societat catalana. Així no es fa un win-win, això és un win-humiliation. Això no arregla cap conflicte. Deixeu de posar el focus en Torra i poseu el focus en el govern espanyol que ha enviat la policia espanyola per rebentar la nostra societat. Els que esteu atacant a Torra i la Generalitat, us esteu ficant amb el jefe dels jueus que viuen en un camp de concentració perquè no fa prou bé el paper de mediar i de rebre des de tots els flancs, i no us fiqueu amb els nazis que controlen el camp de concentració i que dominen la partida.

Llegiu aquest article i obrim tots els ulls d'una vegada, a Espanya molt, i l'esquerra espanyola sobretot:


Resum de les coses que em semblen més rescatables de l'article:
- L'independentisme veu de l'antifranquisme.
- Espanya no ha fet bé les coses.
- L'esquerra espanyola no és republicana i va perduda.
- Espanya ara mateix és franquista i venuda al capitalisme.
- No hi ha projecte d'Espanya.
- Com que Espanya no farà el que ell demana, hi haurà una sortida proposada per una potència estrangera (Alemanya segurament).

De l'article no m'agrada la conclusió de l'entrevista perquè jo ja vull la independència i no cap Espanya reformada, però és una entrevista brutal. Aquesta persona sí enten el que està passant i Pablo Iglesias, Echenique, Monedero, Errejon, Ada Colau,... no entenen res o gairebé res (tot i que se'ls pugui reconèixer alguna cosa que fan que ajuda). Que la gent d'esquerres es posi les piles perquè aquest conflicte necessita gent intel·ligent i valenta a Espanya que sapiguen aprofitar l'empenta catalana per fer els canvis que fan falta a Espanya per avançar històricament.

Passos crec que serien desitjables de fer ara:
1- Fora la policia espanyola de Catalunya.
2- Eleccions 10-N ja programades.
3- No se si seria desitjable eleccions a la Generalitat també per tenir dos executius refrendats per la ciutadania, perquè convocar eleccions amb situació convulsa potser no és la millor idea, que és el que ha fet Pedro Sánchez irresponsablement. En tot cas, Govern de concentració nacional a Catalunya amb la CUP i si volen també els Comuns.
4- Diàleg entre el nou govern i la Generalitat per veure com s'implementa un referèndum.
5- Referèndum.
6- Si guanya el SÍ, negociar els termes i a Catalunya fer un procés constituent i a Espanya fer-ne un altre també.
7- Si guanya el NO, que Espanya demani disculpes i faci autocrítica i negociar un procés constituent a Espanya per fer un país confederal i modern.

Fixeu-vos com apunto a que Espanya, sí o sí, guanyi el SÍ o el NO a la independència de Catalunya, ha de fer un procés constituent perquè és un no-país, un abús rera abús arrossegant el llegat franquista no resolt, un país que no pot aconseguir mai de ser democràtic per molt que es modernitzi perquè ha volgut avançar històricament sense reparar els seus pecats constituents.

(Carta 492)

1 comentari:

  1. Molt bonic... i molt teòric. Ñ mai no accepta resn cedeix res si no és després de perdre uns guerra i encara. Els "exemples" de Guzmán el Bueno o el coronel Modcardó al Alcázar de Toledo son l'essència de Ñ.

    ResponElimina