3 de gener del 2007

CARTA AL “REIS MAGS”

Molt honorables senyors reis mags Montilla, Carod i Saura.

Aquest any ens hem portat molt bé. Hem tornat a derrotar la dreta i, com a conseqüència, us hem tornat a donar la majoria al Parlament, i el rei mag Montilla ha pogut ser nomenat President de Catalunya. Ens hem portat com bons minyons i hem estat generosos i comprensius tot i la desil·lusió pels regals que ens vau oferir l’any passat, que van ser molt soroll i poques nous.

Per tot això, creiem que no ens mereixem carbó i us volíem demanar algunes cosetes:

En primer lloc, malgrat aquest soroll i les poques nous, no creiem que la solució al soroll sigui l’acceptació acrítica dels dos socis minoritaris a la voluntat del PSC perquè aquest partit, tot i ser el més votat dels tres, en realitat ha baixat i això vol dir alguna cosa. Per tant, tot i el desitjable propòsit de no donar munició a la premsa de dretes, esperem que les resolucions del tripartit siguin consensuades entre les posicions ideològiques de tots tres partits.

Per altra banda, ens alegrem que, per fi, la dificultat per accedir a l’habitatge sigui considerada com un problema inaguantable i que necessita una solució política i no només mercantil. Però els demanem que no s’arruguin davant la pressió de l’oposició, de la premsa, de la patronal, de la banca i de les immobiliàries. Gairebé res. Perquè, després de molts debats identitaris (importants però excessius, perquè el moviment es demostra caminant), molts debats estèrils sobre pactes electorals i sobre polèmiques mediàticament creades d’embolica que fa fort, la mesura sobre l’habitatge ha estat la primera mesura veritablement una mica social i d’esquerres d’aquest tripartit després de 3 anys, ja que no havíem vist abans que la classe dominant catalana saltés amb una bel·ligerància tan frontal i a l’uníson contra cap iniciativa del tripartit. Però tot i ser encara una mesura massa tímida, ja comenceu a dir que la suavitzareu, que el seu objectiu és només pedagògic però que no s’aplicarà, etc... Ja us esteu penedint d’haver molestat la bèstia i us fa por fer-la enfadar de debò.

Us comminem a ser valents i conseqüents amb l’ideari d’esquerres que prediqueu, ja que la ciutadania no trobarà la il·lusió per derrotar permanentment la dreta si només serveix per fer polítiques igualment de dretes o de centredreta. Ja estan havent-hi manifestacions massives pel dret a l’habitatge i, si ens voleu enganyar amb “tirites”, s'us acabarà esvalotant el galliner. Seria molt lleig que els propis reis mags d’orient haguéssiu de rebre precisament carbó, però no pas del Fumera, sinó dels propis nens i nenes bons d’aquest país que us estimen tant.

Jordi Oriola i Folch (un nen gran)
(Carta 149)

Publicat com a mínim a: La Malla.net, El Periódico, El3.org