19 de febrer del 2000

12-M: REFERÈNDUM SOBRE EL DEUTE EXTERN

Em sorprèn que el diari AVUI no publiqui cap notícia sobre la Consulta Social per l’Abolició del Deute Extern del Tercer Món que es durà a terme el dia 12 de març, coincidint amb les eleccions generals, impulsada per més de mil ONGs i altres organitzacions, i mobilitza actualment a més de set mil persones per una economia internacional més justa.

Es muntaran unes taules de votacions alternatives a cent metres dels col·legis electorals per demanar que els ciutadans es pronunciïn, a favor o en contra, que l’Estat espanyol cancel·li el deute extern que els països empobrits tenen amb ell.

Aquesta iniciativa es durà a terme a 300 poblacions de l’Estat espanyol i a Catalunya, on ha tingut més resposta organitzativa, a 150 poblacions! En total, la població compresa en aquestes poblacions és de 17 milions de persones!

És el primer referèndum organitzat per la societat civil en tota la història d’Europa, i crec sincerament que mereixeria un atenció especial per part dels mitjans de comunicació, inclús es podria deixar una pàgina diària per aquesta “altra” campanya electoral.

(Carta 1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada